Enschede

Evangeliegemeente De Deur Enschede

Vaste agenda:
Elke zondag diensten om 11:00 uur en om 18:00 uur
Elke woensdag dienst om 19:30 uur

Adres
DETA kerk, H.B. Blijdensteinlaan 30, Enschede

www.dedeurenschede.nl

Meer info?
Neem contact op met pastor Nies. Tel: 06-24496732.

Over de kerk
In de loop van de jaren hebben diverse echtparen, o.a. familie Mulder uit Zwolle en familie Jongeneel uit Amersfoort, gepionierd in Enschede. De huidige kerk ontstond toen de familie Gooijer in augustus 2004 vanuit Groningen uitgestuurd werd en ook ging pionieren in Enschede. De kerk groeide en werd stabiel. Trouwe jonge mannen en vrouwen begonnen het fundament te vormen van deze kerk. In februari 2011 vond een pastorswissel plaats. Pastor Gooijer werd assistent pastor in Groningen en pastor Nies nam de bediening in Enschede op zich.

Op het moment bestaat de kerk uit zo’n 50 á 60 mensen die in en om Enschede, Glanerbrug, Hengelo en Almelo wonen en diverse achtergronden hebben, waaronder Nederlanders, een aantal mensen uit Curaçao, een aantal uit Aruba, en verder o.a. uit Sint Maarten, Indonesië, Suriname, Rwanda, Somalië, Syrië en Iran. Een gezellige mengelmoes van nationaliteiten!

De kerk heeft een zangdienstgroep die voor een enthousiaste zangdienst zorgt. Verder zijn er muziekgroepen en is er een dramateam die samen koffiehuizen verzorgen in Enschede, maar ook in verschillende andere plaatsen waar we met evangelisatieteams naar toe gaan. De eerste stappen in wereldevangelisatie zijn ook al gezet. In 2012 ging een team naar Zwitserland. In 2013 ging een team naar Roemenië en maakte de kerk het mogelijk om pastor Nies met het Nederlandse pastorsteam mee naar Kenia te sturen om de kerken daar te ondersteunen en te bemoedigen. In 2014 is er een team naar Portugal gegaan.

Op de vrijdagavonden zijn er twee huissamenkomsten in de stad, namelijk een nieuwgelovigenklas in Rigtersbleek en een bijbelstudie in Deppenbroek. De kinderkerk is op zaterdagmiddag voor kinderen vanaf 3,5 jaar.

God is machtig aan het werk in Twente. Er is zeker een opwekking gaande hier. Gebroken levens worden hersteld, relaties worden gebouwd en visie wordt uitgewerkt. En wie weet, zal Enschede in de nabije toekomst werkers kunnen uitzenden in het oogstveld, waarmee vanuit Groningen weer een nieuwe generatie kerken zal ontstaan!

Tot ziens in Enschede!